65-51-E/01 STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY – Kuchařské práce
Žáci jsou připravováni pro výkon odborných činností v provozovnách veřejného stravování. Zvládají výrobu jednoduchých jídel teplé a studené kuchyně, moučníků, teplých a studených nápojů. Jsou připravováni k základní obsluze, výdeji pokrmů, ošetření nádobí a úklidu provozu.
Výuka je směrována především do odborného výcviku.
Praxe ve vyšších ročnících může probíhat na pracovištích firem zajišťujících veřejné stravování (penziony, restaurace, léčebny, závodní jídelny apod.)
Obor je určen žákům se speciálními vzdělávacími potřebami. Žáci jsou přijímáni na základě doporučení školského poradenského zařízení.
Uplatnění absolventů
- pracovník v zařízeních poskytujících stravovací služby,
- pomocný kuchař provádějící jednoduché práce při výrobě a podávání jídel a nápojů.